Setmana europea de la mobilitat

Setmana europea de la mobilitat

Aquests dies se celebra la setmana europea de la mobilitat. Bé, dir que se celebra és molt dir. Perquè a part d’algunes més que necessàries i lloables accions formatives i de promoció d’hàbits de mobilitat, poc més es fa. I no és culpa de ningú, o de tothom. Les administracions estan sobre el tema, no és menor, però sí que com a concepte de ‘mobilitat’ de vegades queda una mica lluny per a la gent.
És més entenedor quan parlem de l’estat de la nostra vorera, o del sentit de circulació dels carrers, de l’aparcament, de la carretera que ens facilitarà arribar a l’autopista, o els problemes del tren. Tot això és mobilitat. Però també el transport de mercaderies que acaba repercutint-se en els preus dels productes, i la petjada en el medi ambient del transport en general, sigui de proximitat o de llarga distància, en camió, en tren o avió.
A banda d’aquests aspectes que per sí mateixos ja mereixen un gran debat, recordem que la setmana de la mobilitat, com és habitual, promou la sostenibilitat i a més enguany incideix en la intermodalitat. És a dir, fer servir diferents modes de transport, com actualment fem si anem a Barcelona en mitja públic: l’equació de bus+tren+metro. És avui la solució més lògica i econòmica tant per a la ciutadania com per a l’administració en funció de les infraestructures que tenim. Disposar d’alternatives més resolutives, eficients, econòmiques i sostenibles depèn, però, de grans inversions i d’una encertada gestió. D’aquí la importància de les voluntats i prioritats polítiques en assumptes com els problemes constants de Rodalies, les vies comarcals com la Ronda Nord o la qualitat del nostre servei de bus a Castellar, bé depenguin de la Generalitat o bé de Madrid.
Els dèficits en mobilitat, de les grans infraestructures fins al nivell local, segueixen sent un tema cabdal entre els que fem seguiment a Junts, per tot allò que hem dit, però també, al poble, per economia, accessibilitat i, més enllà encara, per salut.
Perquè posant la lupa sobre Castellar, vam presentar una moció sobre el bus recentment aprovada, no només per les queixes en aspectes com el servei o els horaris, que també, si no a més per la necessitat de tenir vehicles menys contaminants que els actuals, que amb mecàniques dièsel obsoletes recorren constantment el municipi. També tornant a la idea de la intermodalitat, ara de moda, cal recordar que fa anys que hi apostem, però ho fem amb matisos, perquè ja existeixen alternatives millors i més sostenibles a incloure en aquella equació dels mitjans de transport. Però cal la voluntat per part de les administracions d’implantar-les. Doncs en això també hi estem treballant i hi continuarem.

Lluís López
Regidor de Junts per Castellar

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad