Manifest Onze de setembre 2024

Bon dia. Arriba un nou 11 de setembre i avui, l’agrupació local de Junts, no parlem de política municipal, parlem de sentiment i de país.

 

A diferència dels clàssics discursos en aquesta data, no ens remetrem a la història de segles enrere, perquè creiem que el que hem de fer ara nosaltres és escriure un nou capítol a la nostra història.

 

Junts hi tornem a ser, com sempre, aquí, al carrer de les Roques. I tornem a ser-hi per convicció, per responsabilitat i per fidelitat.

 

Per convicció en la lluita per la independència com l’únic horitzó possible de futur per a Catalunya. Les xifres econòmiques, socials, mediambientals, i en molts més àmbits així ens ho diuen. També el segle XX ens ha demostrat que determinades formes de negociació han fracassat i tornaran a fracassar si es continuen practicant. El segle XXI ens diu que una altra realitat és possible i sabem com es pot fer, perquè ho hem experimentat, amb un 9N o un 1-O. Sempre amb astúcia i valentia.

 

Volem palesar la nostra convicció per a que ningú pugui creure ni fer creure, aquesta idea de que s’està instal·lant el desànim en el món independentista. Vosaltres en sou un exemple, i la gent que es manifestarà avui a l’Arc de Triomf en serà un exemple. I la gent que no és aquí ni es manifestarà però que va votar independència el 12 de maig en va ser un altre exemple. Són exemples de convicció. Sou exemple de convicció. Sembla que l’unionisme va arrasar quan no és així. La balança estava molt igualada. I ja sabem perquè finalment governa Salvador Illa.

 

Us dèiem també Responsabilitat, perquè en aquesta lluita, esforç, dedicació o com li volgueu dir, s’hi ha de ser cada dia, amb constància, i en el cas dels polítics en honor a la gent que ens va dipositar la seva confiança i també de qui no ho va fer, perquè creiem que el que defensem és en benefici del país, en benefici de tothom. Responsabilitat davant una situació de no normalitat democràtica, avui, al 2024.

 

Recordeu que el President Companys, va ser afusellat  per l’estat espanyol, El President Tarradellas, va haver d’exiliar-se durant la dictadura d’en Franco, el President Carles Puigdemont, ha hagut d’exiliar-se, i això sense existir una dictadura, si més no oficialment.

I encara més, tot i ser diputat, demà farà 4 mesos de les eleccions, no pot exercir la seva funció com a electe democràticament escollit. Perquè l’estat espanyol no està aplicant una llei, la d’amnistia, aprovada per l’òrgan legislatiu espanyol.

 

I també responsabilitat en un moment en què Catalunya, les catalanes i els catalans afrontem una nova legislatura amb un president de la Generalitat que ha mostrat una alineació absoluta amb aquest estat espanyol.

 

I us parlàvem d’una tercera cosa. Fidelitat, a totes les persones que sou aquí, i a les que no, independentment de la vostra simpatia o significació política si és que en teniu, si no en teniu també. Fidelitat a qui creu en una Catalunya sobirana con l’únic camí cap a la consecució del país que volem i que mereixem. A vosaltres us diem que nosaltres hi som. Com està dient Junts avui arreu, “Hi som i hi serem”. Cal que no defallim. Seguim tossudament alçats.

 

I ho fem com sempre, i ho tornem a dir, aquest any també, amb mà estesa.  La mà estesa a qui, com nosaltres, cregui en la unitat. Unitat que Junts per Castellar, any rere any, oferim i reivindiquem.

 

Avui, 4 mesos després de les eleccions al Parlament, això és fa més difícil de dir. No ho podem amagar. No entenem que un partit independentista, el partit d’en Tarradellas i en Companys, hagi lliurat el nostre govern, la Generalitat de Catalunya, als del 155.

 

Però igual que us diem això, també us diem una altra cosa que és molt important. Perquè no tenim cap interès en polemitzar ni en l’enfrontament.

 

Totes les persones que avui hem vingut i que cada 11 de setembre ens trobem aquí davant de Cal Targa, tenim coses en comú. Perquè a part de conèixer-nos perquè som veïnes i veïns, sabem que hi som aquí perquè pensem, sentim i volem el mateix.

 

I això que ens aplega és el que ens ha portat fins a on avui ens trobem. La força de la gent, que nosaltres, tothom qui estem avui aquí, hem de continuar. És hora de refer ponts, entre les persones, transcendint totes les dificultats, les imposicions i els paranys.

 

Junts hi som al costat d’aquesta gent que hi és, al costat del país. Ho diem ben alt i clar, hi som, i hi serem fins a aconseguir la llibertat.

 

Visca Catalunya!

 

 

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrarli publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l\\\'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.   
Privacidad